سازنده اظهار داشت این امر مقاومت غلتشی را کاهش داده و مسافت ترمز را تقریبا تا 50 درصد کوتاه میکند. سیلیکا در طی ولکانیزاسیون، فرآیندی که به تایرها شکل نهایی خود را میدهد، با پلیمرهای لاستیکی پیوند ایجاد میکند.
امروزه کانتیننتال از سیلیس در بسیاری از ترکیبات لاستیکی برای خودروها، ونها و وسایل نقلیه دو چرخ استفاده میکند و اکنون از نوع پایداری از سیلیس ساختهشده از خاکستر پوست برنج بهره میبرد.
پروفسور بورخارد ویس گفت: «سیلیس در ترکیبات لاستیکی یک انقلاب در فناوری تایر بود و به ما این امکان را داد که تقریبا مسافت ترمزگیری را در سطوح خیس جاده نصف کنیم. این هنوز هم یک دستاورد ایمنی بزرگ امروزی است.»
او در اواسط دهه 1990 روی توسعه نخستین لاستیکها با سیلیس در ترکیب لاستیکی در کانتیننتال کار کرد. او اکنون ریاست بخش تحقیقات و نوآوری کاربردی را برعهده دارد. ویس توضیح داد: «ترکیبات سیلیس برای محیطزیست نیز مفید هستند؛ زیرا مقاومت غلتشی تایرها را کاهش میدهند.این بهمعنای مصرف سوخت کمتر برای موتورهای احتراقی و افزایش دامنه برای خودروهای الکتریکی امروزی است.»
شرکت کونتی اعلام کرد در دهه 1990 با تشخیص پتانسیل سیلیس بهعنوان یک پرکننده برای ترکیبات تایر، پیشرو صنعت بوده است. آزمایشات اولیه مزایای آن را تایید کرد.
در سال 1995 شرکت ContiEcoContact CP، نخستین تایر تولیدی خود را با سیلیس عرضه کرد. تنها یک سال بعد، آنها تایر ContiWinterContact TS 770 را راهی بازار کردند؛ نخستین تایر زمستانی با سیلیس در ترکیب خود. ویس گفت: «همراه با معرفی تجهیزات ایمنی غیرفعال مانند کمربند ایمنی و سیستم ترمز ضد قفل، استفاده از سیلیس در لاستیکها بهکاهش چشمگیر تعداد تلفات جادهای کمک کرده است.»
کانتیننتال اعلام کرد بهپیشرفت فناوری لاستیکهای سیلیسی با بررسی مواداولیه پایدارتر ادامه میدهد. این شرکت اکنون از پوستههای برنج - محصول جانبی کشاورزی برنج - برای تولید سیلیس استفاده میکند. این روش در مقایسه با استفاده از ماسه کوارتز انرژی کمتری صرف کرده و از اهداف زیستمحیطی پشتیبانی میکند.
کانتیننتال در حال حاضر از این سیلیس مشتقشده از پوستههای برنج در UltraContact NXT، پایدارترین لاستیک تولیدی خود استفاده میکند.